Covid diagnosztika

Koronavírus fertőzés kimutatására alakmas vizsgálatok

PCR és Antigén vizsgálatok

Covid PCR teszt

Legmagasabb érzékenységű vizsgálat, mely a SARS-CoV-2 vírusra jellemző nukleinsav (RNS) részletet nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. Ajánlott PCR tesztet végezni amennyiben fennáll felső légúti fertőzöttség és kiemelten a SARS-Cov-2 vírusfertőzés gyanúja. Covid betegségre utaló tünetek esetén (láz, levertség, ízületi vagy izomfájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom), illetve igazoltan covid fertőzött személlyel való érintkezés esetén. Ha a vizsgálatot korai tünetmentes esetben végeztük és az eredménye negatív, akkor érdemes a PCR vizsgálatot 48 órán belül megismételni. Javasolt utazáshoz, kórházi kezelés előtt és után, illetve nem egyértelmű felső légúti tünetek esetén.

Covid 19 + Influenza PCR teszt

Legmagasabb érzékenységű vizsgálat, mely a SARS-CoV-2 vírusra valamint az influenza-A és influenza-B vírusokra jellemző nukleinsav (RNS) részletet nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. Ajánlott kombinált felső légúti vírus PCR tesztet végezni amennyiben fennáll a felső légúti fertőzöttség gyanúja az influenza vagy a koronavírus által okozott betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, ízületi vagy izomfájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom), illetve igazoltan covid fertőzött személlyel való érintkezés esetén. Javasolt utazáshoz, kórházi kezelés előtt és után, illetve nem egyértelmű a felső légúti tünetek esetén.

Kombinált légúti vírusteszt

Legmagasabb érzékenységű vizsgálat, mely a SARS-CoV-2 vírusra, RSV vírusra, humán korona vírus alfa és humán koronavírus béta vírusokra valamint az influenza-A és influenza-B vírusokra jellemző nukleinsav (RNS) részletet nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. Ajánlott kombinált felső légúti vírus PCR tesztet végezni, amennyiben fennáll felső légúti fertőzöttség gyanúja az influenza, koronavírus vagy RSV által okozott betegségre utaló tünetek alapján (láz, levertség, ízületi vagy izomfájdalmak, fejfájás, köhögés, torokfájdalom), illetve igazoltan covid, influenzával fertőzött személlyel való érintkezés esetén. Javasolt utazáshoz, kórházi kezelés előtt és után, illetve nem egyértelmű a felső légúti tünetek esetén. Kiemelten javasoljuk a csomagot gyerekek esetében, akiknél az RSV fertőzés gyakoribb és súlyosabb lehet.

Antigén gyorsteszt

A teszttel 20 percen belül kimutatható a vírus fehérje jelenléte amennyiben a feltételezett fertőzőforrással való találkozás óta legalább 4 de nem több mint 14 nap telt el és legalább 2-4 napja Covid-19-re jellemző tünetei vannak. Az antigén gyorstesztet azoknak ajánljuk, akik azonnali eredményre van szükségük.

Expressz PCR teszt

Az Expressz PCR vizsgálati csomag a leggyorsabb, nagy érzékenységű vizsgálat, mely során a SARS-CoV-2 vírusra jellemző nukleinsav (RNS) részletet nagy specificitással mutatja ki molekuláris biológiai módszerrel. hivatalos lelet. Leletközlés 2 órán belül hagyományos RT-PCR vizsgálat eredménye alapján. A csomagot azoknak ajánljuk, akik nagyon gyors eredményre, PCR tesztre van szükségük.

Védettségi vizsgálatok

Fertőzés vagy oltás utáni vérvizsgálatok

Elisa IgG teszt

Fertőzés utáni szemi-kvantitatív koronavírus védettségi vizsgálat Covid-19 vírusfertőzés ellen termelt ellenanyagok és immunválasz kimutatása. IgG pozitivitás: már lezajlott koronavírus fertőzést követően (legalább 28 nappal) kialakult védettséget kimutató vizsgálat. Az ELISA teszt laboratóriumi vizsgálata megbízhatóan képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében megtalálható-e a szervezet által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni IgG antitest vagyis, hogy megfertőződhetett-e koronavírussal és képződött-e ellene IgG ellenanyag. Azoknak ajánljuk, akik megbízható vizsgálati módszerrel szeretne megbizonyosodni róla, hogy átesett-e már a koronavírus-fertőzésen. Azoknak ajánljuk ezt az ELISA vizsgálati módszert, akik megbízható vizsgálattal szeretne megbizonyosodni róla, hogy átesett-e már a koronavírus-fertőzésen. Az IgG pozitivitás már lezajlott koronavírus fertőzést követően (legalább 28 nappal) kialakult védettséget jelent.

Elisa IgG + IgM teszt

Fertőzés utáni szemi-kvantitatív koronavírus védettségi vizsgálat Covid-19 vírusfertőzés ellen termelt ellenanyagok és immunválasz kimutatása. IgG pozitivitás: már lezajlott koronavírus fertőzést követően (legalább 28 nappal) kialakult védettséget kimutató vizsgálat. Az ELISA teszt laboratóriumi vizsgálata megbízhatóan képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében megtalálható-e a szervezet által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni antitest (IgM és IgG) vagyis, hogy megfertőződhetett-e koronavírussal. Azoknak ajánljuk, akik megbízható vizsgálati módszerrel szeretne megbizonyosodni róla, hogy átesett-e már a koronavírus-fertőzésen. Azoknak ajánljuk ezt az ELISA vizsgálati módszert, akik megbízható vizsgálattal szeretne megbizonyosodni róla, hogy átesett-e már a koronavírus-fertőzésen, és szervezetében megtalálható-e SARS-CoV-2 vírus elleni antitest (IgM és IgG). Az IgG pozitivitás már lezajlott koronavírus fertőzést követően (legalább 28 nappal) kialakult védettséget jelent.

Centaur teszt

A Centaur vizsgálat a Covid-19 vírus S1 proteinje, tüskefehérje speciális része (RBD) ellen termelődött antitestet mutatja ki, amely természetes úton lezajlott covid fertőzés vagy védőoltás (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik) hatására keletkezik. Pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírussal szemben termelődő ellenanyag kimutatható. Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a vizsgálati csomagot akik információt szeretnének kapni arról, hogy a koronavírus fertőzés után vagy a védőoltásnak köszönhetően rendelkeznek-e védettséggel a Covid-19 megbetegedéssel szemben.

Abbott IgG spike védettségi vizsgálat

A vizsgálat a Covid-19 vírus S1 proteinje, tüskefehérje ellen termelődött antitestet mutatja ki, amely természetes úton covid fertőzést követően vagy védőoltás (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik) hatására keletkezik. Pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírussal szemben termelődő ellenanyag kimutatható. Elsősorban azoknak ajánljuk akik információt szeretnének kapni arról, hogy a koronavírus fertőzés után vagy a védőoltásnak köszönhetően rendelkeznek-e védettséggel a Covid-19 megbetegedéssel szemben.

Abbott IgG + IgM védettségi vizsgálat

A vizsgálat a Covid-19 vírus ellen termelődött IgG + IgM ellenagyagok kimutatására szolgál, mely fertőzésen való átesettséget igazolhat. Az ABBOTT IgG + IgM ellenanyagok kimutatási tesztje azoknak ajánlott akik információt szeretnének kapni, hogy szervezetükben létrejött-e az mmunválasz, a koronavírus fertőzés ellen termelt IgG (késői) és IgM (korai) ellenanyagok megtalálhatók-e. Az IgM pozitivitás a közelmúltban lezajlott (a fertőzés után 1-2 héttel kimutatható) fertőzésre utal.

Abbott IgG S + N komplex védettségi vizsgálat

A vizsgálat a vírus S1 proteinje (tüskefehérje) és N (nukleokapszid) fehérje ellen termelődött antitesteket mutatja ki, melyek természetes útonlezajló Covid-19 fertőzés védőoltás (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Szputnyik, Sinopharm) hatására keletkeznek. Pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírussal (két különböző fehérje ellen) szemben termelődő ellenanyag kimutatható. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik információt szeretnének kapni arról, hogy a koronavírus fertőzés után vagy a védőoltásnak köszönhetően rendelkezik-e védettséggel a Covid-19 megbetegedéssel szemben.

Abbott N IgG védettségi vizsgálat

A vizsgálat a Covid-19 vírus ellen termelődött IgG ellenagyag kimutatására szolgál, mely fertőzésen való átesettséget igazolhat. Az ABBOTT IgG ellenanyag kimutatási tesztje azoknak ajánlott akik információt szeretnének kapni, hogy szervezetükben létrejött-e az mmunválasz, a koronavírus fertőzés ellen termelt IgG (késői) ellenanyag megtalálhatók-e.