Labordiagnosztika

laborcsomagok

A mintavétel díját a csomagok árai már tartalmazzák.

Általános laborvizsgálatok

Nagylabor

A Nagylabor diagnosztikai csomagunk általános laboratóriumi teszteket tartalmaz. A kapott laboratóriumi eredményekből alapképet kaphat szervezete egészségi állapotáról. Ez a csomag szénhidrát- és lipidanyagcsere, gyulladásos folyamatok, máj, vesefunkciós vizsgálatok, valamint vérkép, ion és vizeletvizsgálatot tartalmaz.

Csomag összetétele:

Nátrium,  Kálium, Klorid, Összfehérje, Albumin, Vércukor, C-reaktív protein, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Vas, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel

Komplex laborvizsgálat

A Komplex laborvizsgálat diagnosztikai csomagunk átfogó laboratóriumi szűrővizsgálatokat tartalmaz. A kapott laboratóriumi eredményekből részletes képet kaphat szervezete aktuális állapotáról, alapvető életfunkcióiról, anyagcsere-folyamatairól. A csomag a szénhidrát- és lipid anyagcserével, a szervezetben jelenlévő gyulladásos folyamatokkal, a máj, a vese, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy működésével és a vérképző rendszer állapotával kapcsolatos teszteket tartalmaz. A vizsgálat kardiovaszkuláris rizikószűréssel, D-vitamin szint meghatározással, vérkép, ion és vizeletvizsgálattal egészül ki.

Csomag összetétele:

Nátrium,  Kálium, Magnézium, Kalcium, Foszfor, Klorid, Összfehérje, Albumin, Vércukor, Hemoglobin A1c, C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Transzferrin, Vas, Amiláz, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, TSH, Kortizol, D-dimer, Protrombin (INR), Reuma faktor, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel

Post-Covid laborcsomag

Sok esetben még enyhe tünetekkel járó COVID-19 betegség után is kialakulhatnak hosszútávú keringési, légzőrendszeri, központi idegrendszeri és véralvadással kapcsolatos szövődmények. A szakirodalom az alacsony D vitamin és a magas ferritin vérszintet a poszt-Covid tünetek kockázati tényezői között sorolja fel. Képet kaphatunk a szervezetben esetlegesen megmaradt gyulladásos állapotról. A szövődmények között kiemelt jelentőségű a véralvadási zavar, melyet a D-dimer szintjének meghatározásával jellemzünk. A COVID-19 a szív- és érrendszert is károsíthatja, súlyos esetben kialakulhat szívizomgyulladás is, melyet a csomagunk két fontos paraméter mérésével (CK-MB és Tropononin I) vizsgálja. A koronavírus-fertőzés szövődményei között ismertek különböző szervek károsodásai is, melyek közül a máj- és veseszövet károsodását is meghatározzuk. Elhúzódó poszt-COVID tünetek esetén és fertőzésen átesett sportolóknak, aktív életet élőknek ajánljuk laborcsomagunkat.

Csomag összetétele:

C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Karbamid, Kreatinin, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, D-dimer, Vérkép

Hormonvizsgálatok

Női hormon laborvizsgálat

Nemi működéssel kapcsolatos állapotfelmérés, nőgyógyászati, andrológiai, illetve hormonális szűrővizsgálatként javasolt laborcsomag. Nőgyógyászati megbetegedések, női nemi ciklus zavara, endokrinológiai megbetegedések, menopauza jelei, gyermekvállalás tervezése és meddősség esetén javasoljuk. A laborvizsgálatot egyéb tünetek megjelenésekor, pld. fokozott hajhullás vagy szőrnövekedés, indokolatlan hízás vagy fogyás esetén is érdemes elvégezni. A ciklusfüggő hormonok meghatározását egyszeri vérvétellel vizsgáljuk. A menstruációs ciklus ismeretében a kapott eredményből meghatározható a normális hormonszint vagy az attól való esetleges eltérés.

Csomag összetétele:

FSH, LH, Ösztradiol, Progeszteron, Prolaktin,Totál tesztoszteron, SHBG, Albumin, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron

Férfi hormon laborvizsgálat

Férfiak részére összeállított, hormonvizsgálatokat tartalmazó laborcsomag, tesztoszteron vizsgálat. A tesztoszteront a herék sejtjei termelik. A tesztoszteron felelős főként a másodlagos nemi jellegek kialakulásáért (nemi szerv fejlődés, erős szőrzet, mély hang), de fontos szerepe van a férfi váz-izomrendszer normális felépítéséért is. Alacsony tesztoszteronszint tünetei lehetnek: csökkent libidó, csökkent izomállomány, erőnléti állapot romlása, hangulati ingadozások, mell megnövekedése. A vizsgálat meghatározza a totál tesztoszteron mellett a szabad és biológiailag aktív tesztoszteron szintjét is.

Csomag összetétele:

Totál tesztoszteron, SHBG, Albumin, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron

Pajzsmirigy alap laborvizsgálat

A Pajzsmirigy laborvizsgálati alapcsomag három pajzsmirigy hormon vérszintjét határozza meg: a TSH, a T3 és T4 koncentrációját. A laborcsomag segítségével kimutatható a pajzsmirigy működési zavara. A pajzsmirigybetegek gondozása esetén a gyógyszeres terápia beállításához és folyamatos monitorozáshoz ez a vizsgálati tesztcsomag javasolt.

Csomag összetétele:

TSH, T3, T4

Pajzsmirigy szűrővizsgálat

Pajzsmirigybetegségre utaló tünetek jelentkezése esetén javasoljuk ezt a szűrővizsgálati csomagot, amely a pajzsmirigy alul vagy túlműködése mellett, a leggyakoribb pajzsmirigy autimmun betegség, a Hashimoto thyroiditis kimutatására is alkalmas. A pajzsmirigybetegség tünetei lehetnek fogyás vagy hízás, hajhullás, bőrszárazság, fáradékonyság, rossz közérzet, idegesség, ingerlékenység, szapora szívverés, szívritmuszavar, hasmenés vagy székrekedés.

Csomag összetétele:

TSH, T3, T4, Anti-TPO, TG, TG elleni antitest

Tumormarker vizsgálatok

Női tumormarker alapvizsgálat

A tumormarkereket daganatsejtek termelik. Laboratóriumunk olyan fehérjék koncentrációját határozza meg, amelyek valamilyen daganatos megbetegedésre utalhatnak. A tumormarker szintjeinek megemelkedése, változása elsősorban az igazolt tumoros páciensek kezelésének monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomonkövetésében alkalmazható. A vizsgálati csomag olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a nőket gyakrabban érinthetik. Az alábbi legalapvetőbb tumormarkerek tesztjeit tartalmazza csomagunk, amely esetén a megnövekedett szintek máj, vastagbél, hasnyálmirigy, emlő, petefészek, tüdő elváltozásainak gyanúját keltheti fel: AFP (máj, petefészekrák), LDH (melanoma), CEA (vastagbél, végbél, gyomor, máj, hasnyálmirigy, tüdő, emlő, petefészek daganatai), CA 125 (petefészek, endometrium, hasnyálmirigy, máj tumorai), HE4 (petefészek, tüdőrák), NSE (tüdő, hasnyálmirigy, pajszmirigy daganatai, neuroblastoma), ROMA index (petefészekrák).

Csomag összetétele:

LDH, AFP, CEA, CA 125, HE4, NSE, ROMA-index

Női tumormarker szűrővizsgálat

A tumormarkereket daganatsejtek termelik. Laboratóriumunk olyan fehérjék koncentrációját határozza meg, amelyek valamilyen daganatos megbetegedésre utalhatnak. A tumormarker szintjeinek megemelkedése, változása elsősorban az igazolt tumoros páciensek kezelésének monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomonkövetésében alkalmazható. A szűrővizsgálati csomag olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a nőket gyakrabban érinthetik. Az alábbi legalapvetőbb tumormarkerek tesztjeit tartalmazza csomagunk, amely esetén a megnövekedett szintek máj, vastagbél, hasnyálmirigy, emlő, petefészek, tüdő elváltozásainak gyanúját keltheti fel: AFP (máj, petefészekrák), LDH (melanoma), CEA (vastagbél, végbél, gyomor, máj, hasnyálmirigy, tüdő, emlő, petefészek daganatai), CA 125 (petefészek, endometrium, hasnyálmirigy, máj tumorai), HE4 (petefészek, tüdőrák), NSE (tüdő, hasnyálmirigy, pajszmirigy daganatai, neuroblastoma), ROMA index (petefészekrák), CA 19-9 (hasnyálmirigyrák), HCG (hasnyálmirigy, petefészek, emlő daganatai), CA 15-3 (emlődaganat). Pozitív érték nem jelent feltétlenül daganatos megbetegedést, de ilyen esetben keresse fel orvosát, hogy kiderítsék a markerszint emelkedés okát. Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Az eredmények kiértékelése és a diagnózis felállítása az Ön kezelőorvosának feladata.

Csomag összetétele:

LDH, AFP, CEA, HCG, CA 15-3, CA 125, HE4, CA-19-9, NSE, ROMA index

Férfi tumormarker alapvizsgálat

A tumormarkereket daganatsejtek termelik. Laboratóriumunk olyan fehérjék koncentrációját határozza meg, amelyek valamilyen daganatos megbetegedésre utalhatnak. A tumormarker szintjeinek megemelkedése, változása elsősorban az igazolt tumoros páciensek kezelésének monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomonkövetésére alkalmazható. A vizsgálati csomag olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a férfiakat gyakrabban érinthetik. Az alábbi legalapvetőbb tumormarkerek tesztjeit tartalmazza csomagunk, amely esetén a megnövekedett szintek máj, vastagbél, hasnyálmirigy, here, prosztata, tüdő elváltozásainak gyanúját keltheti fel: AFP (májrák, heretumor), LDH (melanoma), CEA (vastagbél, végbél, gyomor, máj, hasnyálmirigy, tüdő daganatai), Total PSA, Szabad PSA (prosztatarák), CA 125 (hasnyálmirigy, májtumorok), HE4 (tüdőrák). Pozitív érték nem jelent feltétlenül daganatos megbetegedést, de ilyen esetben keresse fel orvosát, hogy kiderítsék a markerszint emelkedés okát. Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Az eredmények kiértékelése és a diagnózis felállítása az Ön kezelőorvosának feladata.

Csomag összetétele:

LDH, AFP, CEA, Total PSA, Szabad PSA, CA 125, HE4

Férfi tumormarker szűrővizsgálat

A tumormarkereket daganatsejtek termelik. Laboratóriumunk olyan fehérjék koncentrációját határozza meg, amelyek valamilyen daganatos megbetegedésre utalhatnak. A tumormarker szintjeinek megemelkedése, változása elsősorban az igazolt tumoros páciensek kezelésének monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomonkövetésében alkalmazható. A szűrővizsgálati csomag olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a férfiakat gyakrabban érinthetik. Az alábbi legalapvetőbb tumormarkerek tesztjeit tartalmazza csomagunk, amely esetén a megnövekedett szintek máj, vastagbél, hasnyálmirigy, here, prosztata, tüdő elváltozásainak gyanúját keltheti fel: AFP (májrák, heretumor), LDH (melanoma), CEA (vastagbél, végbél, gyomor, máj, hasnyálmirigy, tüdő daganatai), Total PSA, Szabad PSA (prosztatarák), CA 125 (hasnyálmirigy, máj tumorok), HE4 (tüdőrák), HCG (here, hasnyálmirigy daganatai) CA 19-9 (hasnyálmirigyrák), NSE (tüdő, hasnyálmirigy, pajszmirigy daganatai, neuroblastoma). Pozitív érték nem jelent feltétlenül daganatos megbetegedést, de ilyen esetben keresse fel orvosát, hogy kiderítsék a markerszint emelkedés okát. Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Az eredmények kiértékelése és a diagnózis felállítása az Ön kezelőorvosának feladata.

Csomag összetétele:

LDH, AFP, CEA, Total PSA, Szabad PSA, HCG, CA 125, HE4, CA 19-9, NSE

Prémium vizsgálati csomagok

Prémium női laborvizsgálat

A Prémium női laborvizsgálat teljeskörű, kiterjesztett tartalmú, állapotfelmérő női laborvizsgálati csomag, amely a komplex laborvizsgálat mellett magában foglalja a teljes tumormarker és hormonvizsgálati tesztcsomagokat is. A kapott laboratóriumi eredményekből részletes képet kaphat szervezetének állapotáról: szénhidrát- és lipid anyagcseréről, a szervezetben jelenlévő gyulladásos folyamatokról, a máj, a vese, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy működésével és a vérképző rendszer állapotáról. A csomag kardiovaszkuláris rizikószűréssel, D-vitamin szint meghatározással, vérkép, ion és vizeletvizsgálattal egészül ki. A szűrés során a női nemi működéssel kapcsolatos állapotfelméréssel, nőgyógyászati, hormonális szűrővizsgálattal kapcsolatos teszteket is elvégzünk. A Prémium laborcsomag fontos eleme a Női tumormarker szűrővizsgálat, amely olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a nőket gyakrabban érinthetik. A tesztek során a legalapvetőbb tumormarkerek szintjét határozzuk meg, amely esetén a megnövekedett koncentrációk máj, vastagbél, hasnyálmirigy, emlő, petefészek, tüdő rosszindulatú elváltozásainak gyanúját keltheti fel.

Csomag összetétele:

Nátrium, Kálium, Klorid, Magnézium, Kalcium, Foszfor, Összfehérje, Albumin, Vércukor, Hemoglobin A1c, C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Transzferrin, Vas, Amiláz, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, TSH, Kortizol, D-dimer, Protrombin (INR), Reuma faktor, LDH, AFP, CEA, HCG, HE4, CA 125, CA 19-9, NSE, CA 15-3, ROMA index, FSH, LH, Ösztradiol, Progeszteron, Prolaktin, Totál tesztoszteron, SHBG, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel

Prémium férfi laborvizsgálat

A Prémium férfi laborvizsgálat teljeskörű, kiterjesztett tartalmú, állapotfelmérő férfi laborvizsgálati csomag, amely a komplex laborvizsgálat mellett magában foglalja a teljes tumormarker és hormonvizsgálati tesztcsomagokat is. A kapott laboratóriumi eredményekből részletes képet kaphat szervezetének állapotáról: szénhidrát- és lipid anyagcseréről, a szervezetben jelenlévő gyulladásos folyamatokról, a máj, a vese, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy működésével és a vérképző rendszer állapotáról. A csomag kardiovaszkuláris rizikószűréssel, D-vitamin szint meghatározással, vérkép, ion és vizeletvizsgálattal egészül ki. A szűrés során a nemi működéssel kapcsolatos állapotfelméréssel, andrológiai, hormonális szűrővizsgálattal kapcsolatos teszteket is elvégzünk. A Prémium laborcsomag fontos eleme a Férfi tumormarker szűrővizsgálat, amely olyan tumormarkereket vizsgál, mely daganatok előfordulása a férfiakat gyakrabban érinthetik. A tesztek során a legalapvetőbb tumormarkerek szintjét határozzuk meg, amely esetén a megnövekedett koncentrációk máj, vastagbél, hasnyálmirigy, here, prosztata, tüdő rosszindulatú elváltozásainak gyanúját keltheti fel.

Csomag összetétele:

Nátrium, Kálium, Klorid, Magnézium, Kalcium, Foszfor, Összfehérje, Albumin, Vércukor, Hemoglobin A1c, C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Transzferrin, Vas, Amiláz, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, TSH, Kortizol, D-dimer, Protrombin (INR), Reuma faktor, LDH, AFP, Total PSA, Szabad PSA, CEA, HCG, HE4, CA 125, CA 19-9, NSE, Totál tesztoszteron, SHBG, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel

Prémium endokrinológiai laborvizsgálat

A Prémium endokrinológiai laborvizsgálat diagnosztikai csomagunk átfogó laboratóriumi szűrővizsgálatokat tartalmaz. A csomag a szénhidrát- és lipid anyagcserével, a szervezetben jelenlévő gyulladásos folyamatokkal, a máj, a vese, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy működésével és a vérképző rendszer állapotával kapcsolatos teszteket és a nemi működéssel kapcsolatos hormonális szűrővizsgálatokat tartalmaz inzulinvizsgálattal kiegészítve. A szénhidrát és inzulinanyagcsere alapvizsgálata, túlsúly, sikertelen fogyókúrák, meddőség, cukorbetegség esetén javasolt laboratóriumi vizsgálat. A csomag kardiovaszkuláris rizikószűréssel, D-vitamin szint meghatározással, vérkép, ion és vizeletvizsgálattal egészül ki. A kapott laboratóriumi eredményekből részletes képet kaphat szervezete aktuális állapotáról, alapvető életfunkcióiról, anyagcsere-folyamatairól, hormonháztartásáról.

Csomag összetétele:

Nátrium, Kálium, Klorid, Magnézium, Kalcium, Foszfor, Összfehérje, Albumin, Vércukor, Inzulin, HOMA index, Hemoglobin A1c, C-reaktív protein, Ferritin, Vörösvérsejt süllyedés, Totál bilirubin, GOT, GPT, Alkalikus foszfatáz, GGT, Koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Karbamid, Kreatinin, eGFR-EPI, Húgysav, Transzferrin, Vas, Amiláz, Kreatin-kináz, CK-MB, HS Troponin I, D-vitamin, TSH, Kortizol, D-dimer, Protrombin (INR), Reuma faktor, FSH, LH, Ösztradiol, Progeszteron, Prolaktin, Totál tesztoszteron, SHBG, Szabad és biológiailag aktív tesztoszteron, Vérkép, Általános vizeletvizsgálat üledékkel

Allergia és intoleranciavizsgálatok

Nutritív allergiavizsgálat 20-as panel

A Nutritív allergiavizsgálatot ételallergia esetén, a tüneteket okozó allergének kimutatására javasoljuk, melynek során az ételekre jellemző allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg. A teszt során allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg, amely alapján 7 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az allergia súlyosságát jellemzi. Az ételek elfogyasztása után megjelenő allergiás panaszok változatos emésztőrendszeri, bőr és légúti tünetek formájában jelenhetnek meg. Az allergének kiválthatnak hányingert, görcsös hasi fájdalmat, hasmenést, a bőrön vörös foltokat, csalánkiütést, ekcéma megjelenését, viszkető érzést. A légúti tünetek közül a fulladás és az asztmára jellemző panaszok a leggyakoribbak. Súlyos, akár életveszélyes allergiás reakció, úgynevezett anafilaxiás roham is jelentkezhet, amely gyorsan kialakuló tünetekkel jár, az ajak, a nyelv és a gége dagadásával, zsibbadásával, hasi fájdalommal. Az általunk kínált allergiavizsgálatnak az előnye a bőrteszttel szemben, hogy akkor is elvégezhető, amikor a bőrteszt nem javasolt. Ilyen esetek például antihisztamin vagy szteroid szedése, gyulladt, ekcémás bőr, várandósság, szoptatás, tartós pollenszezon.

Csomag összetétele:

Tojásfehérje, Tojássárgája, Tehéntej, Búzaliszt, Rozsliszt, Földimogyoró, Mogyoró, Mandula, Alma, Kiwi, Paradicsom, Sárgarépa, Burgonya, Zeller, Tőkehal, Rák, Sütõélesztő, Rizs, Szójabab, Sárgabarack

Légúti allergiavizsgálat 20-as panel

A Légúti allergiavizsgálatot a környezetben található anyagokra (pl. poratka, parlagfű, állatszőr) adott allergia esetén, a tüneteket okozó allergének kimutatására javasoljuk. A teszt során allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg, amely alapján 7 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az allergia súlyosságát jellemzi. A légúti allergia tünetei orrnyálkahártya gyulladása, orrfolyás, szemviszketés, köhögés, gyakori tüsszentés, súlyosabb esetekben allergiás asztma, légszomj, fulladás, mellkasi szorítás. A vérvétellel történő légúti allergia laborcsomag összesen 20 allergént vizsgál. Ennek a vizsgálatnak az előnye a bőrteszttel szemben, hogy akkor is elvégezhető, amikor a bőrteszt nem javasolt. Ilyen esetek például antihisztamin vagy szteroid szedése, gyulladt, ekcémás bőr, várandósság, szoptatás, tartós pollenszezon.

Csomag összetétele:

Timothy fű, Édes tavaszi fű, Gyümölcsös fű, Rozs, Közönséges parlagfű, Háziporatka (Dermatophagoides pter.), Háziporatka (Der. farinae), Kutya, Macska, Égerfa, Nyír, Mogyoró (pollen), Tölgy, Fekete üröm, Angol útifű, Ló, Ecsetpenész (Penicillium notatum), Korompenész (Cladosporium herbarum), Penészgomba (Alternaria alternata), Kannapenész (Aspergillus fumigatus)

Kombinált allergiavizsgálat 54-es panel

Ismeretlen allergia esetén a tüneteket okozó allergének azonosítására javasolt laborcsomag. A kombinált ételallergia és légúti allergia laborcsomag összesen 54 allergént vizsgál, beleértve a méh-darázs csípés okozta allergia vizsgálatát is. A vizsgálat során allergén specifikus IgE molekulák szintjét határozzuk meg, amely alapján 7 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az allergia súlyosságát jellemzi. Az általunk kínált allergiavizsgálatnak az előnye a bőrteszttel szemben, hogy akkor is elvégezhető, amikor a bőrteszt nem javasolt. Ilyen esetek például antihisztamin vagy szteroid szedése, gyulladt, ekcémás bőr, várandósság, szoptatás, tartós pollenszezon

Csomag összetétele:

Háziporatka (Dermatophagoides pter.),Háziporatka (Dermatophagoides farinae), Méh méreg, Közönséges darázsméreg, Csótány, Házi por, Kutya, Macska, Ló, Ecsetpenész (Penicillium notatum), Korompenész (Cladosporium herbarum), Kannapenész (Aspergillus fumigatus), Penészgomba (Alternaria alternata), Édes tavaszi fű, Gyümölcsös fű, Timothy fű, Rozs, Égerfa, Nyír, Mogyoró (pollen), Tölgy, Ciprus, Közönséges parlagfű, Fekete üröm, Angol útifű, Latex, Paradicsom, Sárgarépa, Burgonya, Zeller,Tojásfehérje, Tojássárgája, Tehéntej, Tőkehal, Rák, Garnélarák, Bovin szérumalbumin, Alfa- laktalbumin, Béta-laktoglobulin, Kazein, Marha, Bárány, Sütőélesztő, Búzaliszt, Rozsliszt, Rizs, Szójabab, Szezám, Földimogyoró, Mogyoró, Mandula, Alma, Kivi, Sárgabarack

Ételintolerancia vizsgálat 108-as panel

Az ételintolerancia laborvizsgálat során összesen 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra, amely alapján 5 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az ételintolerancia súlyosságát jellemzi. A betegség oka a bél falának megváltozott funkciója, annak károsodott áteresztőképessége, melynek során a részlegesen lebomlott táplálékmolekulák aktiválják az immunrendszert, ami specifikus IgG molekulák kialakulását és gyulladást eredményez. A hosszú ideig elhúzódó gyulladás nem csak emésztőszervi panaszokat, de az egész szervezetben tüneteket okozhat. Adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkezhetnek változatos tünetek: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.

Csomag összetétele:

Dió, Árpaliszt, Glutén, Zabliszt, Rozsliszt, Tönköly búza, Búzaliszt, Hajdinaliszt, Lenmag, Kukorica, Köles, Rizs, Marha, Csirke, Bárány, Főtt disznóhús, Pulyka, Tehéntej, Tojás sárgája, Tojás fehérje, Kecsketej/sajt, Juhtej/sajt, Joghurt, Padlizsán, Cékla, Zöldpaprika, Édesburgonya, Csicseriborsó, Quinoa, Brokkoli, Sárgarépa, Zeller, Csili, Uborka, Pisztácia, Szezámmag, Napraforgómag, Kókusz, Gombakeverék1, Gombakeverék2, Folyami rák, Lazac, Tonhal, Vénuszkagyló, Garnéla rák keverék, Szardella/ajóka, Kardhal, Szivárványos pisztráng, Nyelvhal, Tőkehal, Amaránt (disznópajér), Élesztőmix, Méz, Kávé, Fekete tea, menta keverék, Cseresznye, Szőlőkeverék, Kiwi, Citrom, Nektarin, Narancs, Ananász, Eper, Görögdinnye, Körte, Szilva, Grapefruit, Õszibarack, Datolya, Bazsalikom, Bors (fekete/fehér), Fahéj, Fokhagyma, Mustármag, Szerecsendió, Oregánó, Petrezselyem, Mák, Rozmaring, Kakukkfű, Vanília, Mandula, Kesudió, Kakaóbab, Mogyoró, Földimogyoró, Torma, Póréhagyma keverék, Olajbogyó, Hagymakeverék, Burgonya, Vöröskáposzta, Paradicsom, Fehér répa, Cukkini, Articsóka, Spárga, Spenót, Babkeverék, Zöldborsó, Szójabab, Lencse, Saláta, Madársaláta, Alma, Sárgabarack, Banán

tételes laborvizsgálatok

Árlistánk a mintavétel díját már tartalmazza.

Szolgáltatási jegyzékünk